top of page

Beschrijving van de verschillende rassen:

 

Solaris

Een sterk groeiende stok. Deze druif geeft een hoge opbrengst van middelgrote losgevormde witte bessen. De rijping is reeds vanaf 1e week september. Een goede druif voor de noordelijke streken. Zeer geschikt voor een stevige fruitige witte wijn.

 

Merzling

Een  mooi rechtopgaande groeiende stok. Dit ras geeft een redelijke opbrengst van middelgrote trossen met witte bessen. Rijping vanaf eind september tot begin oktober. Van deze druif  is een mooie “Riesling-achtige” wijn te maken, echter zonder de Riesling-problemen.

 

Johanniter

De Johanniter is schimmelresistent en vroeg rijp. Verder is de druif vorst bestendig. De Johanniter geeft een krachtige, fruitige Rieslingachtige aroma's. Aroma's van meloen, limoen en kweepeer.

 

Salomé

Een goed groeiende druif. Deze druif geeft een hoge opbrengst aan middelgrote losgevormde trossen met grote donkerblauwe bessen. Rijping vanaf eind september. Deze druif geeft een wijn met voldoende tannine’s, een dieprode kleur, neutraal van smaak, van het type bordeaux.


Rondo
Dit is een sterke groeier, geeft een hoge opbrengst met middelgrote tot grote trossen met donkerblauwe bessen. Rijping vanaf half september. Geeft een donkerrode wijn met tannine en een fruitig boeket.
 

Cabernet Cantor

Een nieuwe soort afkomstig van Wijnbouwinstituut Freiburg. Deze druif heeft een sterke resistentie tegen meeldauw en valse meeldauw. Een wilde en sterke groeier met stevige bladeren. De wijn is donker, Merlot-achtig met veel aroma.Rijping vanaf begin oktober.

Cabernet Cortis
Cabernet Cortis is een resistente druivensoort. Het is een kruising van de Cabernet Sauvignon met Merzling+Zarya Severa+Muskat Ottonel. Van Cabernet Cortis kan men een krachtige rode wijn met veel potentie maken.

 

bottom of page